Dagboksinnehåll

Juli 2005

2005-07-31

Hämtade matta på lagret och visade huset för Fredde med barn.
Byggde lite mer på papphuset och åt mat med egna hallon och glass till efterrätt. Surt blött väder fortfarande :-(

2005-07-30

Pysslade vidare med underlag och fixade lite i lägenheten.

2005-07-29

Ulrica somnade framför TVn och Hokan spelade skivor på KGB.

2005-07-28

Hokan sov på soffan och Ulrica byggde takstolar till papphuset.

2005-07-27

Jobbade hemma med att sätta ihop underlag till offerter. Hokan städade sina papper i lägenheten.

2005-07-26

Sov ganska länge och kom sedan iväg på brädgårdsexpedition. Kollade in ett antal brädgårdat och byggvaruhus. Tittade på postlåda på Rusta. Kan fortfarande inte bestämma oss om vi ska köpa en skranglig för 500:- eller en finare för 1600:- Hur många sådana beslut kommer vi att behöva ta framöver tro?

Kollade in lagret också som verkar vara orört och hälsade på kompisar i Stureby när vi ändå hade vägarna förbi.

2005-07-25

Tog semester på tisdag och onsdag. Shoppade lite först och åkte sedan till huset och byggde vidare på papphuset. Som allt annat tar det mycket längre tid än man tror, men det verkar vara bra för tankeverksamheten om hur huset ska byggas och se ut.

2005-07-24

Bägge trötta.

Hokan kom till huset med frukost och Ulrica byggde vidare på papphuset. Fast pappen tog slut.

Åkte in till stan för att göra lite nytta på datorn och äta, men det blev mat och Gudfadern istället. Får vara duktig imorgon..

2005-07-23

Hokan på svensexa.

Ulrica byggde papphus hela dagen och halva natten. Det blev i alla fall inte färdigt. Men verkar bli fint.

2005-07-22

Kom aldrig iväg till huset. Satt och gjorde pärlhalsband och festade lite på KGB istället.

2005-07-19

Pappa kom med sakerna från Norrland.

Vi grillade igen och köttet var fortfarande lika gott. (Fast det hade legat en stund i frysen.) Så nu är det inget som hindrar att vi börjar med fönsterrenoveringsprojektet.

2005-07-18

Hittade virke till bockar på Blocket. Åkte och hyrde en vagn. Körde bort den trasiga frysen. Hämtade brädor och lämnade tillbaka alla bord och stolar på H62. Ett gott dagsverke. Fick tips från brädägarna om att man kan åka runt i Bromma och kolla på hus som är målade i olika kulörer för att bestämma färg till huset. Ska vi nog göra så småning om.

2005-07-17

Vaknade runt lunch och masade oss upp.
Blev rätt bra frukost av alla rester. Städade det som var kvar. Fantastiska Robban hade agerat hustomte under lördagskvällen så det var inte mycket kvar att göra egentligen.

Planterade bigarråträdet och rosen som vi hade fått.

Var trötta.

2005-07-16

Bilder från kalaset.

Kom upp någorlunda i tid.
Åkte ut till huset och började ställa iordning allt. Hokan shoppade de sista sakerna på ICA Globen. Robban kom tidigaer och hjälpte oss.

Konstigt nog var allt klart strax innan 15.00. Sedan satt vi och funderade en stund innan gästerna började komma. Dagens största miss i planeringen var att Hokan åkte och hämtade maten uncgefär samtidigt som alla gäster kom.

Men med hjälp av fantastiska Robban fick de flesta småningom både öl och liten macka.

Sedan var det fest
...
...
och mat, jättegod mat, jättetack Lasse!!!!

... och mera öl ...

och mera fest ...

4,5 fat öl 10 liter + 8 flaskor rött vin. 5 liter vitt vin Kött, kyckling, korvar, svampar, majs
...
...
...

Sov första natten (eller vad man ska kalla det, vi gick och la oss runt 05.00) i huset.
Jättemysigt!!

Fernetträd

2005-07-15

Fixade i ordning för kalaset. Städade huset, satte upp tältet och en presenning över alltihop. Blev rätt bra. Hämtade bord och stolar på H62.

2005-07-14

Hämtade fina fådda kylskåp och frys med lite hjälp. Tackar allra ödmjukast för bägge! (Frysen som fanns i huset vill inte starta igen.) Sedan åkte vi in till stan och skrev ut en massa inspirationsbilder till på lördag.

2005-07-13

Hokan städade källaren och Ulrica flyttade blommor och städade terrassen. Provkörde ölpumpen men den skummar mycker.

2005-07-11

Tog ölpumpen till huset.

2005-07-10

Åkte på utflykt med Gustavsberg VII till Gustavsberg. Fantastisk utflykt med en fantastisk båt med otroligt bra service : Köpte några glas att ha som ljuslyktor till helgen.

2005-07-09

Först var det stora shoppingdagen. Köpte fläktar till KGB, sopsäckar, grillbestick och mera grillkol, elsladdar m.m. Kollade på verktyg och lite badrumssaker. Gjorde massa saker i huset. Började bli ordning både uppe och nere. Satte upp gamla syrumshyllan i köket.

2005-07-08

Ulrica hade semester och satte upp och provade hängmattan. Den fungerade alldeles utmärkt.

På grund av det ihållande fantastiska vädret åkte vi till Rålambshovsparken och såg på Pelle Snusk. Lite annorlunda men jättebra. Var inte alls i huset.

2005-07-07

Pratade med arkitekten om ändringarna som ska göras. Det är fortfarande fantastiskt väder och huset är jättevarmt.

Köpte snickarbyxor och skor med stålhätta efter jobbet. Fick ordning i källaren och började med köket. Hokan blev trött av allergi mot allt gräs som växer överallt.

2005-07-06

Utsikten från övervåningen.

2005-07-05


De ringde från stadsbyggnadskontoret och vill att vi ska ta bort ett runt fönster och det halvmåneformade. Så det runda fönstret på utbyggnaden får bli fyrkantigt och det halvmåneformade tar vi bort. Och så var det lite andra småfel på ritningarna. När vi har fixat det skickar de alltiop till grannarna eftersom utbyggnaden delvis blir närmare tomtgränsen än 6 m.

Hokan tog den nya bilen och åkte till huset utan mig på eftermiddagen, så jag gick tidigt från jobbet. Fortfarande kanonväder. Grillade för första gången i huset och började röja i källaren. Hokan städade frysen, kylen och köket, så nu kan vi ställa in saker där också. Bestämde oss för att inte slå gräset än, för det är så fint.

Ringde bägge mammorna och rapporterade om dagens händelser. Sedan åkte vi och åt Pizza igen. Ulrica åkte tillbaka till lägenheten och fortsatte packa småsaker och Hokan till KGB för att fixa där.

2005-07-04

I två minuter var jag miljonär, men sedan betaleade jag brygglånet och allt blev som vanligt igen. Sålde alltså lägenheten. Köpte ett helt gäng med inredningstidningar, nu ska vi ha inspiration :-) Grillade på gården (i stan) och det var så trevligt så hela kvällen gick åt.

2005-07-03

Hade hyrt städfirma som städade hela lägenheten. Så istället kunde vi bygga och städa på KGB som också höll på att renovera denna veckan. Det blev i alla fall jättefint. Träffade lägenhetsköparen i lägenheten klockan åtta på kvällen och då var städfirman fortfarande kvar. Skönt att inte göra det själv!! Vi tittade runt på alla förråd och maskiner.

2005-07-02

Flyttade det sista från lägenheten. Tog längre tid än vi trodde och var jättetråkigt. Pinnar. brädor och annat jox från vinden och källaren. Dessutom alldeles för fint väder för att hålla på och flytta saker. Fick i alla fall hjälp av Bosses fina lastbil och det var ju tur. Fär vi fick åka två gånger i alla fall.

Tillbaka till Juni 2005