Dagboksinnehåll

Augusti 2005

2005-08-31

Hokan var i huset med rörmokare som började kolla på pannan. Den var tydligen lite klurigt installerad, så han kommer tillbaka på måndag och fortsätter. Planen är i alla fall att få dit ett slutet expansionskärl och en automatisk shunt.

2005-08-29

Stackars trädgården, som den såg ut på morgonen. Efter några timmars plock blev den i alla fall som vanligt igen. Massor av sopsäckar blev det också....

2005-08-28

KGB hade personalfest i huset. Samma koncept som invigningskalaset, fast med tillägget: "Lekar i parken" vilket visade sig vara en succé.

Lite rörigt blev det ju igen så klart och den otroligt klumpiga personalen satt sönder vår älskade hängmatta. :-(

Bilder

2005-08-24

Blev klar med parketten ganska snabbt och lyckades städa i ordning huset också. Från allmänt kaos till någorlunda hemtrevligt igen.

Huset har en otrolig förmåga att bli hemtrevligt trots det allmänna hopplocket av möbler som är där nu. Bådar ju väldigt gott inför framtiden.

2005-08-23

Nu börjar det bli lite bråttom med parketten.
Vore bra att få bort den före kalaset för KGB på söndag. Jagar fortfarande offerter av olika slag och tittar på huset med olika påtänkta entreprenörer.

Jobbade på bra på måndagskvällen och fick bort det mesta utom några kvm som vi inte orkade. Ska ta det på onsdag.

Fyra flyttkartonger fulla med hel parkett är vi uppe i och ett par med snuttar och spruckna.

Lyckades också fotografera en av de ståtliga husspindlarna som bor i källaren.

2005-08-20


Lite vinbär hann vi plocka också.

2005-08-15


Hela förra veckan gick åt till handlande av saker som 8 m stege, hovtång, fogsvans och arbetsbord. En hel del besök av påtänkta byggare, el och så också.

Städade i garaget som redan hade blivit överbelamrat. Är det någon sorts inbyggd egenskap i garage att det alltid blir fulla med saker genast? Byggde en del på fönsterram 2 också, men inte riktigt färdigt.

På lördagen började Ulrica plocka bort parketten. Efter lite övning går det riktigt bra. Vädret blev riktigt ruggigt (som vanligt) fram på eftermiddagen. Skatorna som brukar bo i trädet på fasaden satt och kurade på grannarnas hus. En skata på varje hus. Vi kanske måste lämna kvar de gamla fästena till luftburna elen när vi fixar fasaden så att skatorna har någonstans att sitta när det regnar?

På söndagen plockade Hokan parkett också och då gick det fortare. Man blir alldeles glad när man ser alla fina gamla brädor som finns i väggar och golv. Det kommer att bli enkelt att renovera detta jämfört med Ulricas gamla lägenhet som åt massor med bredspackel på sina väggar av slaggplattor (som mest verkar bestå av sten och komprimerat svart damm).

2005-08-04

Stora offertdagen. En dränerings- och grävfirma, en konstruktör och en rörmokare. Fast dräneringsoferten blev jättedyr. De ville göra allt. Vi måste nog få till en deal där vi jobbar själva. För vi vill ju inte att hela byggbudgeten ska gå åt till dräneringen.

2005-08-03

Åkte till huset efter jobbet. Hokan sågade ner den andra syrenen. Ulrica packade upp symaskinens saker.

Fick besök av W. som är en av de påtänkta byggarna av utbyggnaden. Kokade god pastasås på lite rester som vi hittade i kylen och några överblivna korvar från grillfesten.

Tillbaka till Juli 2005