Dagboksinnehåll

November 2005

2005-11-30

Hade inte tid med huset idag heller. Skulle på kalas igen. Denna gång på Amaranten. Betalade fönstren.

2005-11-29

Kvalitetsansvarig tittade till huset på förmiddagen, men då var ingen där och byggde. Trots att vädret hade blivit jättefint igen. Men det byggdes vidare på eftermiddagen.

2005-11-28

Skitvädret är tillbaka igen. Fast våra tappra snickare verkar trotsa det och bygger vidare. Fick en vettig offert från plåtslagaren, så det kör vi på.

2005-11-27

Nu var det fint väder igen, men vi hade inte tid med huset för vi skulle på Carlsberg-kalas.

2005-11-26

Uselt väder med regn, fast inte så kallt. Bar fram ca hälften av de takpannor som behövs och hissade upp hälften av dem. Sedan orkade vi inte mer. Sprutade fogskum i hålen till elledningarna, satte på sista Isodränen och grävde igen sista hålet vid gatan. Det kändes skönt. Sedan städade vi vidare inne i huset och fick upp alla bokhyllorna ur källaren.

2005-11-25

Mötte elektriker och Fortums elektriker på morgonen. "Gamla" strömmen stängdes av. Hokan var i huset tillsammans med elektrikern hela dagen och installerade ett fantastiskt fint nytt elnät bestående av två byggcentraler och en massa skarvsladdar.

Nu är det fritt fram att riva i huset, för nu finns ingen ström där längre i väggarna. Fast pannan kopplade vi in igen.

Åkte till IKEA igen och tittade på köksluckorna. Nu tror vi att vi vill ha vanliga matta luckor och att de blanka bara är en modenyck som vi har gått på.

2005-11-24

Köpte byggfläkt och oljeelement på Jula och hann en snabb sväng in på IKEA för att köpa lite fler lampor och el-sladdar.

Åkte till huset på kvällen och städade lite mera. Sov över till fredagen.

2005-11-23

Bygget har fortsatt under veckan. Fasaden börjar komma upp, men det var så mörkt att det inte går att se om färgen blev bra eller inte. CC 300-reglarna i köksgolvet är också på plats.

Fick till slut ordning på Fortum och lyckades pruta ner avgiften för att flytta elmätaren till 2 500 + moms. Mycket pengar för ingenting igen. Alla vill tydligen tjäna pengar på en när man bygger om hus. På fredag blir det strömavstängning och flytt av mätaren.

Så vi åkte till huset för att städa iordning så att allt går att fixa på fredag. Bar ut sista gänget av fasadbrädorna ur vardagsrummet och packade ihop ölkranen. (Den ska till Östermalm på julafton.) Städade också upp lite bland alla saker som ligger överallt.

2005-11-20

Detta blev en dag av möten. Först med röris och sedan med en tilltänkt plåtis, för att få ordning på terrassen.

Kolla i byggdagboken på veckans bygge.

2005-11-19

Så var det dags att städa bort brädor och Eternit igen. Vi målade vidare också, fast det var inte alls lika roligt denna helgen. Till slut blev det i alla fall klart.

På kvällen kom första snön.

2005-11-16

Ulrica blev sjuk och Hokan åkte på konferens. Under tiden växte huset i fint väder, fast kallare.

2005-11-15

Knyppel, så ingen hann förbi huset den kvällen, men bygget fortsatte.

2005-11-14

Sov över i huset igen, men det kom inga byggare direkt på måndag morgon så vi åkte och jobbade istället. Kolla i byggdagboken på veckans bygge.

2005-11-13

Fortsatte måla och fick fram på förmiddagen besök av mor & far Westerlund som hjälpte oss att städa bort brädor och Eternit. Tyvärr hade vi glömt att vi skulle måla baksidan av brädorna när vi köpte färgen, så den räckte inte till alla brädor.

Kvällen spenderade vi sedan med en mycket trevlig farsdagsmiddag på En Sked Krog.

På natten eldade sedan någon idiot upp krogen. Varför gör man så med en så bra krog???

2005-11-12

Detta blev alltså stora fasadmålarhelgen. Vi målade massor med brädor på massor med sidor. Vädret var fantastiskt, som i april.

Efter att ha målat färdigt för dagen i lampornas sken åkte vi in till Judit och Bertil och åt middag. Kort besök på Rockbarens sista kväll på H62 hann vi också med. Sedan åkte vi tillbaka till huset och sov över.

2005-11-10

Började dagen med att köpa färg i en affär där alla tittade konstigt på oss därför att vi inte hade kladdiga målarkläder på oss.

Idag var huset ledigt från byggare och vilade sig lite.

2005-11-09

Ringde konstruktören och kollade av att våra ändringar av bjälklagen är OK, och det verkar de vara.

Mulet fast fortfarande varmt. Bara halva byggnadsställningen kom. Järnbalken kom upp och fönstret i vardagsrummet fick tas bort för att balken skulle kunna få stöd.

På kvällen fick vi expertråd om färgsystem till fasaden.

2005-11-08

Strålande sol igen. Började dagen med att rita ut var fönster och dörrar ska vara på köket och matplatsen. Kul :-) Mycket roligare än att jobba faktiskt. Var tvungen att åka till jobbet i alla fall.

Hokan smet hem från sitt jobb lite tidigare. Under dagen kom de på att fasadvirket är omålat. Så nu blir det att snabbt göra en plan för vilken typ av färg vi ska ha på fasaden och börja måla brädor...

På kvällen var alla reglar till bottenplanets väggar på plats. Vi sov i huset igen.

2005-11-07

Det fantastiska vädret fortsätter. Nu lovar de i alla fall en mild vecka till, vilket uppskattas av byggarna. Under dagen breddes ett bjälklag ut ovanpå murarna. Det blev inte riktigt enligt ritningarna för det var svårt att få fram 7,5 m långa balkar. Men det blir nog bra ändå. Bestämde oss för att sova i huset för att kunna kolla läget på morgonen. Ulrica började sy kjol till julfesten.

2005-11-06

Lediga från huset igen. Lite städning och mycket stickande.

2005-11-05

Försökte åka till Bromma för att titta i affärerna där, emn det var stängt p.g.a Allhelgonahelgen. Så vi åkte och trängdes lite på IKEA istället. Tycker egentligen att Kviks luckor var lite snyggare. Sedan kollade vi in Skogskyrkogården, åtetigen tillsammans med halva Stockholm. Men det varväldigt vackert. På kvällen hade vi lite hemmakväll med kycklinggryta och TV.

2005-11-04

Lediga från bygget, med Syfestival respektive Haloween på Rockbaren.

2005-11-03

Sovmorgon fick vi. Sedan packades det ihop och städades lite medan Ulrica åkte och jobbade.

2005-11-02

Grävningen blev klar. Då hade vi fått en fantastiskt fin parkeringsplats, en bra grop som så småningom ska bli uteplats och sand runt hela huset att gå på. På kvällen blev det "Marklagsfest" med middag på KGB och R.E.A.

Läs mer om igengrävningsprojektet i byggdagboken.

2005-11-01

Igengrävningen fortsatte. Det gick riktigt bra. Flera lass med jord skickades iväg. Tobbe kom med fantastiskt fina muggar till oss. Under den månad vi har haft uppgrävt (oktober) har det regnat två dagar och i prinip hela tiden varit varmare än 0. Har vi tur med vädret, eller? :-)

Tillbaka till Oktober 2005