Dagboksinnehåll

December 2005

2005-12-28

Hokan fick på morgonen meddelande från DHL om ett paket som skulle levereras. Sa att det var OK eftersom han och Lasse håller på med utgrävningar i källaren under dagen. Och vi väntar ju på en såg och några lås bland annat.

Vid lunch ringer DHL och vill leverera fönstren som vi ju har kommit överens om att de ska komma den 3:e. Efter lite palaver behåller de fönstren och ändrar leveranstiden på tisdagen till 07.15 - 15.15. Hur kan man kalla en fönsterleverans för "ett paket"? Och varför vill de komma idag när vi har sagt den 3:e?

2005-12-19

Bytte lås på ytterdörren. Så nu har vi uppgraderat till 60-tals-standard.
Fast låset hamnade upp och ner, för den andra dörren är hängd åt andra hållet.

2005-12-14

Ska bli kallt igen, så vi skyndade oss att plantera brevlådan provisoriskt utanför huset innan marken fryser. Det gick bra. Och så var det sån't där magiskt månsken igen.

2005-12-12

Åkte för att kolla på andningsskydd på Fredells. De som fanns där var fina och dyra.

Hittade istället en brevlåda med halva priset, så den köpte vi.

2005-12-11

Eftersom vi hade varit så duktiga på lördagen var det inte så mycket kvar. Ulrica + far städade bort den spretiga högen på uppfarten. Högen förvandlandes till ved.

Hokan + far städade i källaren och flyttade in kyl och frys i matkällaren.

2005-12-10

Hokan + far städade ur lägenheten i Hägersten och Ulrica + far städade i huset. Massor med brädor låg överallt i trädgården.

Efter väl utfört värv blev det litet trevligt glöggparty på Östgötagatan. Sedan sov alla över i huset.

2005-12-08

Ringde Ekstrands och det verkar som att fönstren kan komma tidigast i v. 51. Så då sa vi att vi vill hellre ha dem i v. 1. Har bokat bägge papporna till städarbete under helgen

2005-12-07

Var i huset och sydde fodral till datorn och nya handtag på en väska.

All snön är borta nu och hela trädgården är full med brädor i olika storlekar. Bygget ser fint ut, fast det är ju mörkt. Måste titta mer till helgen när det är ljust :-)

2005-12-06

Nu är det klart!!! I alla fall så långt det kan bli innan fönstren kommer.

Terrassen har plåt och taket har takpannor och vindskivor. De delar runt fönstren som inte har fasad har plast som skydd så länge.

2005-12-04

Städade upp i köket och på betonggolven i källaren. Nu regnar det bara in lite, och det var lite varmt, så det var ett bra läge att sopa bort snö och vatten från golven i källaren.

Plåtis hade med sig en kompis och avslutade sina arbeten på ett par timmar. Nu har terrassen ett plåttak och stuprännor. Det blev fantastiskt fint.

Gjorde också ett extra lock till brunnen av isolering så att det inte blir så kallt på pumpen.

2005-12-03

Plåtslagardagen. Plåtslagaren kom och började sitt jobb. Han höll tappert på hela dagen, medan Ulrica sydde på en kjol till julfesten.

Hokan var på Sweden Rock-kickoff. Förutom att sy hann Ulrica också att ta hand om de stackars blommorna som har börjat se riktigt olyckliga ut. Fönstret i sovrummet blev också upprensat.

Röris var där och kopplade in tvättmaskinen. Han var sjuk, men sken upp när han upptäckte att tvättmaskinen redan stod i köket och inte behövde bäras upp.

Provkörde tvättmaskinen på kvällen och det gick alldeles utmärkt.

2005-12-02

Hokan med far var i huset och städade och lyfte upp takpannor. Samtidigt fortsatte snickerierna.

Spisen åkte ut på skräphögen ut emot gatan. Det börjar se riktigt skräpigt ut där nu. Tvättmaskinen åkte upp ur källaren också och fick stå på spisens gamla plats.

Hokan och far tog också bort resten av Eterniten på södra väggen. Och så satte de igen fönstren lite i källaren.

Ulrica fick jobba hela dagen i stället :-(

2005-12-01

Bygget fortsatte. Nu är fasaderna mot trädgården och västerut så klara de kan bli innan fönstren har kommit.

Tillbaka till November 2005