Dagboksinnehåll

Mars 2006

2006-03-29

Ledig från jobbet för att bygga. Fick ihop en hel del förberedelser för eldragning i köket och tänkte en hel del. Borrad hål in till gamla huset här med.

Kolla in den nya byggdagboken, Isolering.

2006-03-26

Städade både i toppstugan och i köket. Röjde bort alla saker i köket som inte behöver vara där och byggde ihop ett bord av bockarna från IKEA och min gamla arbetsbordsskiva. Tog bort det sista i gamla fönstret mot terrassen. Fick besök från Julita.

2006-03-25

Gjorde klart hela inplastningen av toppstugan. Fortsatte lite med dörrhålet.

2006-03-19

Plastade södra väggen fram till fönstret. Gjorde hål in till gamla huset uppe i taket för att få anslutning till ingående el i toppstugan.

Tog också ner tidningarna som isolerade ventilationskanalen till syrummet. De är från november 1938.

Fortsatte dörrprojektet och sågade bort resten nere vid golvet och började göra de bitarna som ska sättas tillbaka.

2006-03-18

Fortsatte med elen i toppstugan. Lade till en enslutning ute på terrassen. Skottade terrassen och bar ut den gamla altandörren dit. Skönt att få bort den ur toppstugan. Gjorde östra väggen helt klar, inklusive plast.

Åkte på ytterligare shoppingtur och kollade lite på elhyvlar och köpte fler sågblad till tigersågen.

2006-03-17

Var ledig från jobbet för att bygga, men det blev möte i Farsta på förmiddagen istället.

Sedan kom vi aldrig igång med byggandet inan det blev kväll, för vi shoppade istället. Kollade på spotlights och hittade en bra affär där vi troligen kan köpa vitvarorna till köket.

Fick också två provbitar på panel som vi ska måla och se vilken som ser finast ut till taken.

2006-03-12

Tog ett tag att komma iväg idag också. Men hann jobba lite på hemsidan innan vi for och byggde. Var tvungna att promenera idag också för att få lite luft och ljus. Blev i alla fall klara med toppstugan, allt utom högtalarna.

Nu har de skottat alla gator och kört bort snön. Hit.

2006-03-11

Nu går det rätt trögt. Inte en enda gång under veckan kom vi oss iväg för att bygga. Slöa var vi på morgonen idag också. Och så blev det en promenad, för det ar så fantastiskt fint vinterväder. Så här mycket snö dröjer det nog innan vi får se igen i Tallkrogen.

Lyckades fortsätta lite med elen i Toppstugan, men sedan var det ju schlagerfestival, så då åkte vi hem och gjorde tachos.

2006-03-06

Satt hela kvällen och ritade hela undervåningen i Room328.

2006-03-05

Sista dagen av de fyra kom vi igång ordentligt, men måste avbryta för att Hokan skulle ha möte om KGB. Nu är det i alla fall inte mycket kvar på elen i toppstugan innan den är färdig.

Under tiden Hokan var på möte upptäckte Ulrica Room328 och ritade ett fantastiskt nytt badrum halva natten. Det blir sååå fint :-)

Kan inte låta bli att visa en bild till på de fina gångarna som Hokan har skottat till postlådan och till huset.

2006-03-04

Blev en kort byggdag, för vi var så slöa på morgonen. Vi gav oss på dörren till toppstugan och sågade upp den till sin rätta storlek och placering. Fast vi kommer att få limma tillbaka lite på ena kanten av det gamla hålet.

Jobbade vidare med elen och funderade en hel del på hur korridoren och badrummet egentligen ska se ut. Kom till slut fram till att en rak vägg nog är bäst, på bekostnad av att badrummet inte blir riktigt lika stort som vi först hade tänkt.

Var hembjudna till Tino på kvällen för att installera nytt trådlöst och middag.

2006-03-03

Dagen blev en shoppingdag. Började med att komplettera el-sakerna på Malmbergs. Sedan kompletterade vi i största allmänhet på Clas Olsson. Efter det åkte vi till IKEA och beställde köket med leverans dagarna för Påsk för att vi tror att det passar oss. Sedan avslutade vi på K-rauta för att tittas på spotlights.

Efter shoppingturen var det inte mycket tid kvar att göra något, men lite hann vi.

2006-03-02

Byggdag El. Började sätta upp dosor i toppstugan och fick till lunch hjälp av elektrikern att styra upp hur det ska vara.

Höll på hela dagen, men fick inte så mycket gjort egentligen. Mycket tänka och lite göra var de.

Måste visa några bilder på hur fint de inte plogar och hur mycket snö det är. Ska det aldrig bli vår i år?

2006-03-01

Efter en mycket seg februari på byggfronten kom vi till slut igång med att rita oss el-ritningar för toppstugan och delvis köket på kvällen.

Tillbaka till Februari 2006