Dagboksinnehåll

Maj 2006

2006-05-30

Det måste gå att göra planlösningen i källaren bättre på något vis, och snart måste vi kanske bestämma oss.....

Med detta som mål vände vi runt lite på sakerna i källaren och har nu kommit fram till ytterligare ett lösningsförslag. Bastun har åkt tilbaka till sitt första läge tillsamans med duschen. Tvättstugan hamnar tillsammans med den nya toaletten i gamla tvättstugan och disp-rummet blir i princip orört. Det känns nom ett bättre förslag än det förra där bastun var i gamla tvättstugan och toaletten och duschen längst in.

Ska fila mer på förslaget och rita det i SketchUp.....

Stenhuset mitt emot är till salu.

2006-05-28

KGB personalfest.

2006-05-27

Tung arbetsdag. Började med att lasta två pallar. Fortsatte sedan med att riva det sista och bära ut alla betong och väggbitar ut källaren.

På eftermiddagen fick vi låna en sugmaskin så då fortsatte vi hela kvällen med att suga ut sågspån från vinden. Så nu har vi ont i kroppen, men all betong och alla sågspån är i princip borta ur huset. Ca 60 säckar sågspån blev det.

2006-05-26

Ulrica ritade vidare på köket i SketchUp.

Nu kan vi för första gången få en bra bild av hur det kan komma att se ut. Fantastiskt användbart program, men det tar rätt lång tid att fixa alla detaljer.

2006-05-25

Fortsatte med sågspånsskottning och väggbilning i källaren.

Nu är bägge väggarna till gamla tvättstugan borta och halva vinden tömd på sågspån.

2006-05-24

Åkte ensam ut till huset. Sydde ihop byxorna där jag har flyttat ner knäna lite, för kuddarna satt för högt upp. Kom sedan inte riktigt igång med något vettigt, för jag ville hellre rita vidare på datorn, så jag åkte hem istället.

Hokan lekte med sina Nynäs-kollegor på Gröna Lund.

2006-05-21

Lite bättre väder så vi städade upp efter snickarna.

2006-05-20

Det var så surt väder så vi höll på inomhus.

Hokan rev tvättbaljan som visade sig vara av samma material som väggarna och alltså inte alls lika besvärlig att ta bort som vi hade varit rädda för. Mekade lite med hörnet uppe på terrassen, för där regnar det in lite.

Det hade regnat på våra nya fina köksskåpluckor, men de verkar ha klarat sig. Deras kartonger däremot var rätt soggiga. Försökte att täta hålet med plast och tejp, men det är svårt för vattnet följer antagligen den gamla fasaden ner in i köket. Men det är så lite och ingen katastrof, för problemet försvinner när nya fasaden kommer på.

2006-05-17

Nu har det fina vädret tagit slut.

Å andra sidan har våra vänner snickarna kommit tillbaka och börjat fortsätta med utbyggnadens fasader.

2006-05-14

Det fina vädret verkar aldrig ta slut, men nu är det lite kallare än i början av veckan. Alla träd och blommor har tvär-slagit ut, inklusive kirskålen som frodas.

Så vi tog en trädgårdsarbetardag och rensade runt hallonen och runt bortre häcken. Så nu ser det faktiskt lite prydligt ut om man bortser från alla bräd- och jordhögar.

2006-05-13

En bra dag för att välta väggar tyckte Hokan. Så medan Ulrica petade vidare med det halvfärdiga låset på ytterdörren började Hokan ta bort väggen in till gamla tvättstugan i källaren.

Mycket damm blev det och en stor hög med sten. Men väggen försvann rätt prydligt.

2006-05-11

Röris kom och satte i en massa rör under köket till vatten och element.

Ulrica bytte låset i ytterdörren till sent på kvällen.

Idag hände något fantastiskt! Det växte små, små grässtrån i leran, massor! Så nu finns det hopp om gräsmatta till slut i alla fall. Vi fortsätter att vattna. Något regn haR man ju inte sett till nu på flera veckor.

2006-05-10

Nu är det bara några småsnuttar kvar på gipset. Men det ska ju göras också.

2006-05-09

Byggde vidare både på måndag och tisdag. Bar upp alla OSB-skivorna till stora sovrummet uppe via terrassen. Gipset fattar vi inte riktigt hur det ska gå till, men det måste ju gå på något vis.

2006-05-07

Vi köpte en grästrimmer till kirskålen och det verkar fungera hjälpligt.

Började sätt gips också och fick ena väggen klar. Varje dag, nästan, har vi vattnat det lilla gräset som vi sådde, men inget verkar vilja växa i vår lera.

2006-05-06

Resten av veckan gick åt för Ulrica till att leka med SketchUp som har blivit gratis via Google. Nu ska hela huset modelleras i 3D :-)

På lördagen blev OSB-väggarna helt färdiga och vi städade köket för att kunna påbörja gipset.

Försökte jaga kirskål med den gamla handjagade gräsklipparen, men det fungerade dåligt.

2006-05-03

Straff för att vi inte lyckades få så mycket gjort under helgen fortsatet vi på onsdagen med OSB-skivorna.

Nu har också Kirskålen vaknat till liv ordentligt OCKSÅ, så nu måste vi fixa det på något vis.

2006-05-01

Blev lite trötta av kalaset och lyckades inte riktigt få något vettigt gjort.
Så vi promenerade lite istället.

Sedan åkte vi in till stan och Hokan jobbade hela eftermiddagen.

Tillbaka till April 2006