Dagboksinnehåll

September 2006

2006-09-30

NU SITTER DET INGEN ETERNIT PÅ VÅRT HUS LÄNGRE!!

Byggde ställningen klar, det tog tid och vi fick lov att stjäla lite från västra sidan. Fick hjälp av pappa Westerlund med att riva Eternit hela dagen. Innan kräftskivan på KGB på kvällen var den sista Eternitplattan borttagen från fasaden.

Fick också besök av plåtis som mätte och kollade vad han skulle behöva köpa för att fixa hängrännor på alltihop. När gatufasaden är klar så kan vi stället en ställning på varje sida så att han kan fixa alla rännor på en gång.

2006-09-29

Målade lite mer kanter runt fönster på trädgårdsfasaden och började flytta ställningen till västra fasaden. Trädgårdsfasaden är klar nu förutom lite duttande under fönstret och dörren.

2006-09-28

Hokan var på KGB med jobbet och Ulrica åkte inte heller ut. Det regnade nästan. Ulrica gjorde klart TTF's hemsida istället och fortsatte med uppdateringen på pinebar.

2006-09-27

Blev nästan klara med väggen mot trädgården. Hokan putsade fönstret och vi började riva översta delen av ställningen. Ulrica började med TTF's hemsida på kvällen.

2006-09-26

Målade vidare på vägen mot trädgården och fönstren uppe på terrassen. Städade färdigt i källaren när det blev mörkt.

Bestämde oss för att inte spola av det ännu.
Rörisarna kommer inte förrän på måndag :-(

2006-09-25

Större delen av kvällen ägnades åt TTF IT-gruppsmöte och sedan orkade vi inte bygga något.

2006-09-24

Hokan målade vidare och Ulrica städade vidare i källaren.

Hann också titta på ett av de finaste husen i Tallkrogen som var till salu.

Flyttade halva byggnadsställningen i trädgården mot utbyggnaden, så att vi kan måla den också färdigt. Större delen av trädgårdsfasaden är nu också klar.

2006-09-23

Lediga fredagar från bygget har börjat bli en tradition.

På lördagen målade vi först östra fasaden helt klar, så nu fattas bara stuprännan på den. Sedan fortsatte vi med brädhögen Särimner. Många läkt var det med efter tre timmars målande så var alla vita. Ja, vi har slutat att bryta grundfärgen nu, så vi kommer väl att få ett Hamamrbyhus när de sätter upp nästa fasad.

Snickarna hade under fredagen täckt norra fasaden med isolering.

2006-09-21

Blev sena att komma iväg från stan efter en utflykt till lagret. De har stängt Klaratunneln, så bilresor i City är inte det snabbaste sättet att ta sig fram för tillfället.

Fortsatte sedan i källaren med att lägga grus i hallen och pannrummet. Det blir jättebra. Vi får in 2 dm isolering där i stället för en som var planen.

Ulrica fick också revidera fönstret lite med hyveln efter att ha satt ihop alltihop för första gången. Det gick inte riktigt att stänge, vilket kanske inte var helt oväntat.

2006-09-20

Eftersom det var så fint väder så målade vi vidare på fasadbrädorna. Men vi hann inte så mycket innan det blev mörkt. Så då flyttade vi ner verksamheten i källaren där vi tog bort de två sista dörrkarmarna. Dörrarna måste flyttas upp en aning efter att vi har gjutit det nya golvet. Vi tog också bort väggen ovanför en dörr, för den hängde väldigt löst.

Sedan städade vi bort alla skruttiga stenar och lade markduk i hallen och pannrummet. Efter lite pusslande så räckte de stumpar vi hade kvar precis till.

2006-09-18

Bilade vidare på hålen till rören. Borrade också alla hål i betongplattan där vi ska sätta in armeringsjärn för att fästa ihop med det nya vi gjuter.

Det gick över förväntan bra med de två Hilti-maskiner vi hade lånat och två dyra borrar.

2006-09-17

Var och röstade i Tallkrogens skola.

Sedan åkte Ulrica och shoppade kläder och Hokan åkte för att förbereda KGB's valvaka. Valvakade sedan hela kvällen. Inget blev byggt.

Man kan se att vi har satt en trend vad gäller färgval i vår ände av Tallkrogen. Sedan vi började måla våra fasader har två grannar också konverterat till grönt (från gult). Men ingen av dem har lyckats med att kopiera vår färg helt och hållet.

Så här kommer receptet på Pinebar-grönt för andra hugade spekulanter:
1/2 3020-G50Y
1/2 2020-G50Y

2006-09-16

Tog ledigt från bygget på fredagskvällen för att jobba på lördag istället. Målade så mycket vi hann på fasaden mot trädgården, så nu är allt klart för att flytta övre delen på byggnadsställningen. Grundmålade också fasadbrädor tills färgen tog slut. Nu har vi den största högen någonsin av målade fasadbrädor :-)

Det kom inga snickare denna veckan för de var sjuka.

2006-09-14

Stora rörmokardagen. Massor med rör hade levererats under dagen, så vi bar ner dem till källaren.

Byggde också klar den lilla tvärslån ovanför dörren. Hann också måla ett varv på lilla fönstret. Sedan kom rörmokarna och byggde i källaren till 23.00. Men någon krök saknades och så hade de glömt några av avloppen, så de får fortsätta någon annan dag.

2006-09-12

Fick ett nytt glas till fönstret som passade bättre. Glasmästaren hade mätt fel. Satte in det i sin båge.

Bar ut en del saker till tältet.

2006-09-11

Ulrica blev överansträngd av byggandet under helgen och var sjuk igen.

2006-09-10

Pappa W var kvar och jobbade mest hela dagen med att ta ner de sista läkten och dra ur alla spikar ur dem.

Hokan och Ulrica packade Eternit och Ulrica fortsatte lite med det lilla fönstret som ju snart behövs. Dagens motgångar var att Hokan blev trött och inte orkade måla södra fasaden så mycket som han hade tänkt och att det nya glaset till lilla fönstret var för stort.

2006-09-09

Stor byggdag. Sommarvärmen hade kommit tillbaka.

Hade förstärkning av hela familjen Westerlund. Allt skräp blev bortkört, Eternit och lockläkt kom ner från väggen mot gatan och Ulrica började fixa med det lilla taket ovanför ytterdörren. Som vanligt lite mer jobb än man först hade trott, men med varmluftpistol försvann den sista gamla färgen på taket.

Mor W stod för maten som vi åt i grannens fina trädgård, eftersom vår trädgård ju inte är så mysig för tillfället.

2006-09-06

Snickarna byggde klart östra väggen och flyttade byggnadsställningen.

2006-09-05

Matkällaren hade redan torkat upp. Så det verkar vara ventilationen där som är underkänd.

Fortsatte rita klart på golvet. Flyttade samtidigt på en vägg och möblerade om lite i bastun.

Hokan städade upp vid gaveln mot gatan, för det var inte riktigt målarväder längre.

2006-09-04

Ulrica fortsatte ensam och gjorde klart golvet i källaren. Började också rita ut väggar m.m.

Gjorde en akut städning av matkällaren som var otroligt fuktig på golvet. Fattar inte riktigt vad det kommer ifrån. Gör kylen och frysen möjligen fuktig luft? Taket och väggarna ser rätt torra ut, det är bara golvet som är blött. Satte upp alla saker på en europa-pall och torkade upp i alla fall. Får nog ha dörren dit in öppen ett tag så att det torkar upp lite.

2006-09-03

Regn var det massor, så det blev inomhusarbete.

Vi var rätt trötta efter dop med fest som hade utspelat sig på lördagen, så vi kom igång sent. Lade i alla fall in största delen av första lagret av isoleringen i källaren.

Tillbaka till Augusti 2006