Dagboksinnehåll

Oktober 2006

2006-10-30

Snickarna gjorde klar gatufasaden och satte dit lilla fönstret igen. Hokan städade lite i trädgården och inne. Ulrica jobbade över hela kvällen.

2006-10-29

Fick sova en extra timme på grund av vintertidomställningen.

Lade golvvärmeslingor hela dagen. Lite avbrutna av ett par fikabesök. Men vid 19-tiden var vi klara. Så då lämnade vi tillbaka hållaren. Tog tyvärr aldrig någon bild på den.

Hokan bytte till vinterdäck och Ulrica städade lite i vardagsrummet, som hade möddat igen fullständigt.

2006-10-28

Lite sena i starten för Hokan hade spelat på KGB på fredagkvällen. 2-årsjubileum för Rockbaren. Strålande sol var det, men nu för kallt för att kunna måla färdigt något utomhus.

Fortsatte med avspärrning under ytterdörren och framför oljetanken istället.

På eftermiddagen kom röris med en hållare till golvvärmeslangarna. Började lägga golvvärmeslingor i förrådet.

2006-10-27

Bygglediga. Ulrica ritade en skiss på källaren i Sketchup medan Hokan spelade skivor.

Snickarna hade fått lite panik när det regnade in ganska mycket runt de utflyttade fönstren och byggde fasaden runt dem trots att Gudruns lillasyster var utannonserad.

2006-10-26

Satte upp avspärrning för betongen mot matkällaren och tog bort onödiga pinnar under trappan.

Snickarna hade flyttat ut fönstren på sista fasaden och lappat ihop sista hörnet på första fasaden.

2006-10-25

Gjorde en present först.

Sedan började vi sätta fast skenorna till golvvärmen.

2006-10-24

Åkte och kollade på kakel i Bromma. Hann inte så mycket för det tog så lång tid att åka dit. Började rita ut hur värmegolvsslingorna ska dras. Städade igen.

2006-10-23

Åkte och kollade på mer kakel vid Telefonplan. Det som är snyggt är dyrt. Som vanligt.

Lyxade till det och provade en middag på Landet. Sedan gjöt vi klart alla klumparna under avloppen.

2006-10-22

Städade vidare i källaren med Grovis. Ulrica gjorde också rent fönsterblecken på fasaden mot gatan.

Började gjuta klumpar under avloppen. Tog in vindskivorna, för de verkade inte ha för avsikt att torka ordentligt utomhus.

2006-10-21

Genomsurt väder. Funderade lite på att rigga presenningar för att kunna måla, men insåg att det nog inte är värt besväret. Det kommer inte att torka i alla fall.

Var lite trötta och hängiga bägge två och började dagen med en shoppingrunda på Beijer för att komplettera med några cellplastskivor till och sedan Farsta Centrum och Kakelpalatset.

Bestämde oss för att det nog ska vara oregelbunden sjösten på golvet i duschen nere. Sedan blev golvet till slut färdigpusslat och vi städade bort alla saker som inte behöver vara i källaren.

2006-10-20

Tog ledigt efter lunch för att titta på Hem & Villamässan. Vi hann faktiskt precis titta igenom det vi ville och det var inte helt panikartat mycket folk. Köpte en Grovis och en sekatör med utväxling. Konstaterade också att om vi byter till en öppen spis som står mot väggen så är det inte självklart att det blir billigare :-(

2006-10-19

Ulrica fick bygga golv ensam igen, för Hokan lagade dator hos Anna. Nu gick det lite bättre, bara lite krångel kvar runt avloppet till diskbänken.

2006-10-18

Ulrica byggde ensam vidare på golvpusslet för Hokan var ute och slarvade med Servera.

Målade det sista på fasaden mot gatan och överkanten på utbyggnaden, för vädret såg bra ut. Ont i huvudet och orkade inte riktigt med alla dumma cellplastskivor vid 20-tiden, så det blev en promenad istället. Vid 23-tiden regnade det igen...

2006-10-17

Ulrica pusslade vidare på golvet medan Hokan fixade Freddes dator.

2006-10-16

Var på möte med Trädgårdsföreningen om Bredband och TV-avstängning. Hann inget mer.

2006-10-15

Ulrica var i huset ensam och målade på utbyggnadsfasaden. Hann inte färdigt för luften blir så fuktig på kvällen nu. Bättrade på runt fönstren på gatufasdaden också, men det blev inte heller riktigt klart. Frustrerande :-(

2006-10-14

Flyttade byggnadsställningen vid entrén till sista omålade väggen på utbyggnaden. Hann måla övre halvan ett lager, både vitt och grönt.

Byggde vidare i källaren också. Började med armeringsjärn i sulorna. Nu börjar man se slutet på plasten. Men klart är det inte.

2006-10-13

Hokan köpte armeringsjärn och Ulrica höll på några timmar i källaren. Blev klar med pannrummet och hallen. Fortsatte bland rören under duschen.

2006-10-12

Fortsatte med plasten. Nu är det inte kul längre. Tar det aldrig slut?

2006-10-11

Idag blev andra lagret 10 cm klart. Så nu är det bara ett lager kvar. Började på det i hallen och det var lite enklare när man kommit upp en bit. Målade också vindskivorna klara och fönsterfoder till lilla fönstret. Hokan bättrade på fasaden. Men nu blir det mörkt redan vid 18.00.

2006-10-10

Brottades vidare med plasten i källaren. Nu går det riktigt trögt. Pannrummet och hallen är INTE kul. Rör överallt och så får man inte plats.

Alla spindlarnas mamma kom och tittade på oss också. Det blir väl aldrig lugn och ro där nere i golvet som vi håller på.

Pysslade lite med hemsidan på kvällen.

2006-10-09

Pappa var kvar och målade på förmiddagen medan vi var på jobbet. Vi köpte mer färg på vägen ut och målade hela överkanten på gaveln klar, så nu är det mest fönstren kvar. Började också måla plankor som ska bli vindskivor och foder till lilla fönstret.

Fick leverans av all rör och saker till golvvärmen. När pappa hade åkt hem fortsatte vi med källargolvet lite till. Det börjar bli riktigt tråkigt nu. Pannrummet och hallen är ju bara kanter hela tiden.

2006-10-08

Fint väder. Kom hem vid 13.30 och var ganska trötta. Målade i alla fall hela gavelväggen en gång. Fick till och med upp färg på den sista retsamma lilla triangeln som man inte når från ställningen med hjälp av den fina vikstegen.

2006-10-07

Regn och rusk. Åkte på kombinerad nytta-nöje-resa till Forssjö. Badade tunna, lade ut kräftburar och åt god mat :-)

2006-10-06

Pysslade vidare med golvet. Andra lagret blev klart i alla rum utom hallen och pannrummet. Började lite med pannrummet, jättekrångligt!
Nu blommar äntligen tobaken också, så nu finns det hopp om färska frön :-)

2006-10-04

Blev klara med 2 cm lagret och började med mittersta 1 dm-lagret. Kallvattnet får gå under det och varmvattnet över. Plattade också till grusugolvet i hallen. Provåt hjorten på nya menyn på kvällen och ritade en skiss på armeringen.

2006-10-03

Började med 2 cm-lagret i isoleringen. Lite pilligare nu när det är rör överallt. Började också fundera lite mer på elen där nere.

2006-10-02

Rörisarna kom och gjorde klart i källaren. Vi hade ju funderat på att stänga av toaletten uppe och elementen, men de tyckte at vi inte skulle göra det. Så då gjorde vi inte det. Uppdaterade hemsidan på kvällen.

2006-10-01

Det regnade på förmiddagen. Men sedan klarnade det upp och blev jättevarmt.

Fortsatte att plocka bort läkt och spikar på fasaden. Hann också städa bort allt skräp som låg överallt.

Hokan byggde en brädholk för alla små skräpbrädor som vi ska elda upp.

Vi upptäckte också att brädorna i taket ovanför den sista Eterniten var ruttna. Det är de första ruttna brädorna vi har hittat på huset. Bovarna i dramat är fåglarna som har byggt bo undet takpannorna och i hängrännan så att vatten har kunnat sugas in via deras ludd i träet. Till saken hör nog också att ingen har städat i rännorna sedan 1985 när de lade om taket.

Till veckan är det ett år sedan vi började gräva. För att fira det har vi satt ihop en 5-årsplan. Den visar husets status på årsdagen från tillträdet, d.v.s månadsskifter juni-juli. Kolla gärna på den.

Tillbaka till September 2006