Dagboksinnehåll

December 2006

2006-12-31

Åkte ut och tittade till och promenerade i Tallkrogen, men det var så nära vi kom att bygg något denna dag.

Firade själva med fantastisk hemlagad mat:
Grillade pilgrimsmusslor,
några ostron
Blåmusselsoppa
S vensk hummer med västerbottenpaj
Tiramisu

Sedan åkte vi till Skansen, som hade publikrekord, antagligen för att det är så varmt. Det var fantastiskt att se alla fyrverkerier över hela stan i en timme innan tolvslaget.

2006-12-30

Denna dag ägnades åt födelsedagsfirande med bad på Centralbadet och fantastisk middag på Kungsholmen (på Kungsholmen).

2006-12-28

Ulrica jobbar mellandagarna.

Hokan ägnade hela dagen till att köra bort skräp med stor framgång. Hela skräphögen ute, mycket skräp innifrån och all färdigpackad Eternit fick åka till soptippen. Hurra!

2006-12-26

Eftersom middagen den 25:e inte var så vidlyftig så kom vi lite tidigare till huset denna dag. Började bära in saker från tältet. Först alla brädor och pinnar. Sedan cementblandare och stenar. Alla småsaker. Lyckades faktiskt förflytta lite till sophögen också :-) Hann till sist få in själva tältet inomhus innan det var dags för helgens sista familjemiddag hos kusinerna.

2006-12-25

Trötta med sugna på att få något gjort i huset kom vi iväg ganska sent. Helgens projekt 1 är att få bort tältet. För att få bort tältet behövdes det städas. Hokan städade källaren och Ulrica köket. Där var nivån mer sanering. Det hade äcklat till sig fruktansvärt under den senaste månaden med smuts kombinerat med slipdamm från fönsterrenoveringen.

Sedan blev det mest en promenad och lite mat.

2006-12-24

Lördagen och Julafton ägnades helt åt julklappar mat och dryck i stora mängder. Tågordningen blev en repris av den lyckade ifjol, med lunch hos Hokans bror med fru i Stuvsta och sedan midadg med Ulricas brors svärföräldrar på Östermalm.

2006-12-22

Eftersom alla andra jagade julklappar så ägnade vi årets mörkaste dag till att kolla på öppenspisar. För vi har kommit på att vi behöver veta ungefär hur den ska se ut för att kunna mura väggen i källaren.

2006-12-20

Hokan var ut till huset under dagen med lite julklappar till fönsterkillarna. De blir tydligen klara idag. Sedan kommer målarna nog inte förrän efter nyår, men det är ju ingen panik med det.

Prognosen för julen är varmt, så vi verkar få möjlighet att avsluta tältprojektet under helgerna innan det blir vinter på riktigt.

Bilden visar vår nya utsikt från badrummet uppe.

2006-12-19

Åkte och tittade till huset på kvällen. Riggade värme i toppstugan och med frostvakten i förrådet. Det börjar bli runt 0 nu, fast de har sagt att det ska bli varmt igen. Det var ett tunt lager snö i Tallkrogen.

Inget blev byggt. Det är så mycket annat vi måste göra nu, som att fixa presenter till höger och vänster. Fönsterkillarna har nu gjort klart nästan alla fönster. Det ser jättefint ut, även om vi ännu inte har haft möjlighet att inspektera i dagsljus. De har bytt en hel del framkanter på karmarna på utsidan och flyttat runt och ersatt glas, så att det börjar bli riktigt fint. Fönstret i hallen hänger nu till vänster också.

2006-12-18

Hade möte om bredbandet i princip hela kvällen. Åkte ut och tittade till huset. Det som pågår på fönstren ser riktigt bra ut :-)

2006-12-17

Trodde att vi skulle på Ljusstöpning hos Charles, men det blev bara Hokan som fick gå dit för Ulrica var förgiftad av julbordet på lördagen.

2006-12-16

Ägnade dagen åt att shoppa julklappar i Kista centrum och i City. Det tog hela dagen fram till julbordet.

Vi hamnade på Grand igen, men det var ingen katastrof, för sällskapet var kul och showen tålde att ses två gånger.

2006-12-15

Åt musslor istället för att bygga.

December verkar inte vara någon bra månad för byggen. Å andra sidan jobbar ju fönsterkillarna på med fönstren.

2006-12-14

Hokan var på julbord med restaurangens styrelse och Ulrica var hemma och byggde halsband till julafton.

2006-12-13

Var ute i huset och satt på vinden och mediterade över i vilken ordning vi ska göra allt där. Kom fram till att vi ska börja med att regla på väggarna och isolera dem.

2006-12-11

Mycket riktigt dök två fönsterhantverkare upp i huset på förmiddagen. Vi var där och pratade med dem och på kvällen hade de redan renoverat alla källarfönstren. Tyvärr har de som sminkade fönstren inför försäljningen gjort fula repor i de flesta glasen, så vi byter nästan alla glas mot nya. De knottriga glasen från badrummet uppe får flytta ner till gamla köket och de ska också bygga om det underligt upphängda fönstret i hallen till att öppnas åt vänster istället för uppåt som det är nu.

2006-12-10

Fortsatte med de brädor som skulle bort i taket. Vid väggen till pannrummet har de tråcklat ihop taket så att brädorna går in ovanpå väggen. Så om man vill ta bort dem får man också ta bort översta biten av väggen. Det skulle bli väldigt pilligt att få ihop bakom oljetanken, så ovanför bastun får trätaket sitta kvar. Där ska ju ändå inte vara så högt i tak.

Det har blivit en lite underlig konstruktion ovanför dörren i källaren. En liten balksnutt sitter kvar från garagetaket. Den har numera inget stöd i ena kanten eftersom vi har sågat upp öppningen för dörren några dm jämfört med var gamla garageporten var. Balksnutten är fastnitad i den andra balken i hörnet och förmodligen även fastklämd av trähuset ovanpå i hörnet. Men den bär en av bjälkarna i golvbjälklaget i gamla matrummet. Så vi borde nog konsultera herr konstruktören lite om detta.

2006-12-09

Fortsatte riva i taken och fick ner all puts. Jobbigt, dammigt och tråkigt.

Som tröst fick vi på kvällen åka till Pub Nyckelhålet och äta fantastiskt goda smörrebröd ända tills de skjöt upp Christer Fugelsang i rymden på natten.

2006-12-08

Denna vecka var inte bra för utvecklingen i huset. Alla möjliga aktiviteter på kvällarna istället.
Tisdag pysslade Ulrica pärlor och Hokan var hos Wicked Wine.
Onsdag var Hokan på julbord och Torsdag hade Ulrica personalfest.
Fredag var det 100-klubbens årsmöte.

Hokan bollade i alla fall en offert för fönsterrenovering med målarkludden. Så på måndag ska de börja fixa fönstren. Lite oväntad årstid kanske, men priset skulle bli bra och det är ju ingen katastrof om det blir lite kallt i huset nu heller. Dessutom är det ju fortfarande löjligt varmt ute. Runt 8 - 10 grader, hela tiden.

Hur kan en död fluga fastna så här på väggen?

2006-12-03

Fortsatte med takrivandet. Fast vi hann inte så mycket för vi skulle på Carlsbergs julfest på kvällen och äta gott julbord :-)

Vi kände oss också tvungna att köpa en ljusstake och ställa i fönstret mot gatan så att det inte set helt tomt och mörkt ut.

2006-12-02

Började riva taket i källaren. Som allt annat på huset så är det väldigt välbyggt och svårt att riva. Hönsnätet sitter med spikar typ 10 cm cc. Sedan är det vass och puts. Vi river i alla fall gången, bastun och tvättstugan. Disp-rummet får ha sitt putsade tak kvar.

Bilderna visar taket innan rivning.

Hokan smet för att ha Sweden Rock-kickoff och Ulrica stanande kvar och petade bort el-saker.

Tillbaka till November 2006