Dagboksinnehåll

Mars 2007

Summary in English

FUlrica decided to make a dress instead of building for some days. Then we built a large shelf on top if the stairs to be able to reach the ceiling above the stairs. We also did some tree pruning. The plumber connected the floor hearing and the sink in the basement. Bosse and Hokan built firewood storage in the garden. Hokan started to tear the ground floor WC and upper floor bathroom down.

2007-09-31

Åkte och kollade på öppenspisar i Nacka, men kunde inte hitta någon snygg färdigbyggd fortfarande. Jo, en från Handöl, men det blir nog en murad i alla fall. Sedan gav vi oss på väggen bredvid skorstenen och fixade till köket nere så att det blev lite ordning där.

2007-09-30

Ulrica festade med jobbet och Hokan lika så.

2007-03-29

Hokan rev bort tvättställen och toaletten nere. Bakom tvättstället fanns en liten samling av gamla kammar. Inte så fräsht.

2007-03-28

Ulrica var i Tallkrogen och lärde en granne ta hand om Trädgårdsstadens hemsida. Hokan var på konsert. Sedan var det definitivt hög tid att uppdatera hemsidan..

2007-03-27

Ulrica var hos skattmasen och lärde sig deklarera egen firma.

Hokan rev väggen till garderoben uppe klart. Korridoren blev inte alls så lång och smal som vi hade trott. Det ser riktigt bra ut!

De verkar ha byggt den sista delen av badrumsväggen av sina byggnadsställningar. Här är första stället där det tydligt syns att de har improviserat lite under bygget av huset.

2007-03-26

Pappa W stannade kvar under dagen och började riva väggen till badrummet och garderoben uppe. Det tog tid, men han fick bort alla plankorna på ena sidan och allt sågspån. Ulrica smet lite tidigare från jobbet och kom och klippte vidare lite på träden.

Sedan åkte pappa W hem och vi fick massage.

2007-03-25

Ulrica klippte träd hela dagen. Det tar aldrig slut verkar det som.

Hokan och pappa W började dagen med att bära ner tvättmaskinen till källaren och sedan byggde de ett vedskjul enligt principen man tager vad man haver.

2007-03-24

Hann med några timmars trädklippning och rivning i huset innan Gamla Spexare-kalaset.

Hokan rev diskbänken i köket. Det var fantastiskt torrt och fint på golvet under. Man kan inte riktigt förstå att det har stått i nästan 70 år.

2007-03-23

Hokan fick igång golvvärmen med hjälp av instruktioner från röris. En liten ventil var inte öppen som den skulle. Han började sedan plocka loss element, tvättställ och vattenkranar.

Ulrica ritade en ny fin hylla till köket i SketchUp och ändrade till rostfritt runt ugnen/hällen.

2007-03-22

Ulrica tittade till golvvärmen, men den verkar inte ha velat bli varm än.

2007-03-21

Hela eftermiddagen och kvällen var röris med lärling på plats och kopplade in vatten och golvvärme. De hann också koppla in diskbänken i källaren och koppla ur alla gamla element och allt gammalt vatten och avlopp.

2007-03-20

Gamla Spexare föreställning så inget belv byggt.

2006-03-19

Trodde att vi skulle sova, för vi var tröööttta, men röris ville komma och hälsa på, så då åkte vi till huset i alla fall.

Byggde i ordning benen till nya gamla diskbänken och städade i hörnet i hallen. Vi börjar drunkna i säckar med ved, så snart måste vi ordna med någon sorts vedförvaring utomhus.

Röris kom sedan och vi planerade lite för avstängning av gamla vattnet och flytt ner i källaren av alla vattensaker.

2006-03-18

Födelsedagskalas mest hela dagen och natten :-D

2006-03-17

Ulrica klippte vidare på jättepäronträdet och Hokan rev ovanför hyllan i trappen. På eftermiddagen borrade vi lufthålen vid taket.

2006-03-16

Ulrica var ledig på eftermiddagen och åt lunch med AU-arna, hälsade på TeliaSonera och började klippa på jättepäronträdet. Våren har kommit jättetidigt och träden som inte blev klippta i somras har JÄTTEMÅNGA vattenskott.

2007-03-14

Var i stan och sydde klart och gjorde ett halsband till.

2007-03-13

Allt som ska sys på symaskin blev färdigt idag. Så nu är det bara finlir kvar. Kollade lite på hur man ritar trädgård i SketchUp också.

Hokan har fått snuvan nu, men han har inte tid....

2007-03-12

Vi mätte utsidan på huset runt gropen och hur högt träden står i trädgården. Lasern gjorde god tjänst igen. Var också tvungna att springa iväg och titta på ett hus som var till salu i närheten.

2007-03-11

Efter inspektion av huset och gropen blev det lunch hos Thai på Sockenplan.

Sedan lyckades vi faktiskt bygga hyllan ovanpå trapphuset och sätta för fönstret i trappen för att skydda det. Det blev inte så mysigt i trappen längre, men uppe på hyllan är det rätt OK.

2007-03-10

Jocke och Virve var på besök för att fira födelsedag. Så det blev lunch, Rent och middag istället för bygge denna dag.

2007-03-09

Syprojektet fortsatte även denna kväll medan Hokan snurrade runt och lagade ventilationen på KGB och fixade med Internet på fiket. Vid 21 fick vi i alla fall mat på Gelnfiddich Warehouse 68.

2007-03-06

Syprojektet fortsatte.

2007-03-05

Anledningen till den plötsliga servicen av symaskinen var att Ulrica för ett tag sedan spontanköpte ett tyg för att göra klänning till de tre kalasen som är på gång. Vad hon inte riktigt hade insett var att det är bara två veckor kvar till det första kalaset. Så nu är det bara att sätta igång. Bordet i köket kunde genom avtvättning konverteras tillbaka till sybord igen så att klänningen kunde klippas ut.

2007-03-04

Verkar som att vi förtog oss lite i går. Ulrica skulle bara fålla ett par tygbitar, men det blev en total service av overlocksymaskinen istället. Den hade helt torkat ihop och motorn orkade inte dra den runt. Men efter några timmars skruvande, rengöring och smörjande så var maskinen igång igen.

Under tiden städade Hokan i källaren och på övervåningen. Det blev inte så mycket byggt, men det var lagom, för bägge två var trötta och hängiga.

Fick besök av Tino med familj till fikat.

2007-03-03

Lyckades få något gjort till slut. Körde iväg sju kartonger saker frånlägenheten till nya lagret.

Putsade insidan av pannrumsväggen och rev den sista väggen mellan syrummet och garderoben. Drog om elsladdarna som hade blivit fastbyggda i nya väggen i källaren.
Tog alla stora blommor från huset till cafét, så får de stå där istället så länge.

På kvällen spelade Räfven på KGB.

2007-03-02

Inget byggt. Fortfarande hängigt och Hoakn har fullt upp med fiket och KGB.

2007-03-01

Ulrica gick till jobbet igen, men orkade inte bygga något.

Tillbaka till Februari 2007