Dagboksinnehåll

Juli 2007

Summary in English

Sticky insulation of the upper floor ceiling. Tidying up in the garden. Hole making for a laundry chute from the upper floor to the basement.

2007-07-31

Hokan städade vidare under golvet i badrummet och sedan sågade vi bort golvet i den delen av hallen som ska bli badrum så småningom också.

Gissa vilken del av trädet golvet var gjort av?

Mitten naturligtvis, som det mesta annat i huset....

Och kolla årsringarna.

2007-07-30

Hokan rev bort golvet i badrummet uppe. På kvällen sågade vi ner en av baklarna i taket i syrummet för att vi behöver den till att laga bjälklaget ovanpå väggen till gamla köket nere. För där har de sågat balken rakt av för att få ner avloppet. Det går ju bra så länge väggen står kvar, men vi har ju tänkt att ta bort väggen delvis under.

Nu ser man fönstret mycket bättre utan balken också :-) För dig som är orolig för taket kan vi berätta att ett antal av dessa balkar i taket bara hade som uppgift att hålla i golvet på vinden, så de behöver egentligen inte vara kvar nu när vi inte har något golv på vinden längre.

2007-07-29

Till slut blev det en byggdag igen. Sista skivorna på taket blev äntligen uppsatta. Nu är det bara allra sista lagret som ska vara mellan de nya balkarna kvar.

Under tiden byggde Hokan hålen till tvättnerkastet i bägge bjälklagen. Som vanligt hittar man alltid någon liten överraskning. Denna gången var det ett tjockt elrör. Till slut blev det ett par hål genom bägge golven i alla fall.

Ulrica hann med att klippa lite i träden också.

Sedan var vi inbjudna av Stockholms Hamnar på mingel på den ryska båten Sedov. Där stannade vi hela kvällen som avslutades med lite fyrverkerier.

2007-07-28

Ledig dag igen. Namngivningsceremoni hos Hokans bror istället.

Blev en trevlig tillställing i trädgården, med vissa avbrott inomhus på grund av störtskurar.

2007-07-27

Hade tänkt vara duktiga och bygga men gick och köpte en kaffemaskin istället och gick sedan ner till vattnet för att titta på alla båtar som kommit hit för Tall Ships Race.

Det var mycket roligare :)

2007-07-26

Körde runt saker till och från lagren och satte sedan upp sista gänget av riktigt krångliga isoleringsskivor i taket. Nu är det bara en dags jobb kvar med det.

2007-07-25

Efter att Ulrica hade tvingat Hokan att ringa till doktorn åkte han dit och fick medicin mot Bronkit och Astma, hmm....

På eftermiddagen trodde vi att vi hade hittat perfekta golvplattor till källaren, men när vi kom till huset med dem var de alldeles för röda.

2007-07-24

Hokan städade under sängen och blev sjuk. Så inget blev byggt.

2007-07-23

Kom igång med att sätta isolering i taket igen. Vädret var perfekt för den aktiviteten, regn och rusk. Under tiden rev Hokan bort massor med gamla elinstallationer nere, inklusive det stora röret för el in från den tiden när ingående el kom högst upp på gavelväggen mot gatan.

2007-07-22

Åkte hem från landet i Nyköping. Stannade på lite Rusta, Coop och Ö&B. Köpte lite slippapper, pall, spalje och annat smått och gott. Stannade och åt lunch på caféet vid vattnet i Vårby. En liten pärla längs E4 som man lätt glömmer bort att den finns. Sedan planterade vi de fådda buskarna och flyttade bort en hägg från häcken.

Det var varmt, så vi orkade inte riktigt komma igång med något inne i huset. Åkte in till stan och gjorde middag av en kyckling istället.

2007-07-21

På vår lilla minisemester blev det faktiskt fantastiskt fint väder på lördagen. Vi rensare upp en buske och Hokan och Lasse klippte grannens häck. Sedan blev det lyxig god middag med hängmörad entrecote och påföljande bastu.

2007-07-20

Åkte för att se Nyköpings gästabud i Nyköping. En något försenad födelsedagspresent till Ulrica. Det var riktigt bra.

Vi kan rekommendera :-)  http://www.gastabudet.nu/

Sedan bar det av till landet.

2007-07-19

Ulrica hade fått håret klippt och fixat, så det var inte riktigt läge för att trycka på en keps och damma ner sig med glasfiber direkt. Så det blev städning i förrådet i källaren istället och lite pyssel med alla försummade blommor. Kollade potatisen, men det var ännu bara pluttar och inget att ha.

2007-07-18

Pappa Lasse var på besök och han och Hokan rev alla Tretexplattor, taklister och taket i vardagsrummet.

Taket är fantastiskt slätt och fint och vardagsrummet blev nu plötsligt ett rum när balken mellan gamla matrummet och vardagsrummet försvann.

Satte upp ännu mer isolering i taket på kvällen.

2007-07-17

Byggde de sista reglarna i taket och satte upp resten av snörena.

Som man kan se på den andra bilden här, så verkar de ha sågat en av golvbjälkarna rakt av för att få ner avloppsstammen. Det har gått bra, för den bjälken står på en vägg.

...som vi vill ta bort.....
... fortsättning följer....

2007-07-14

Det var fint väder, så det blev trädgårdsaktiviteter. All kirskål blev klippt och alla spikar blev utdragna ur den stora brädhögen.

2007-07-12

En till skräpkörardag för Hokan (nu i delvis spöregn). Nu är i alla fall allt skräp borta igen :-). Vädret gör verkligen inte att man längtar efter semester. Omväxlande sol och mest regn mest hela tiden. På kvällen fick vi massage.

2007-07-11

Hokan hyrde släpvagn och fick hjälp av pappa Lasse att köra skräp till soptippen. Efter lite turnerande på de olika soptipparna visade det sig att det nu kostar pengar att kasta Eternit. Där fick vi för att vi inte fick ändan ur i fjol :-( 1,1 ton = 1 800:-

Och så kom det ut ännu en hög med brädor att dra spik i. Man undrar ju hur stor hög det egentligen skulle bli av hela huset? Den här högen var ca 1,5 m innerväggar......

2007-07-10

Packade klart den sista Eterniten.

2007-07-09

Fortsatte att styra upp de skeva reglarna och satte upp ett par till, som var rakare.

2007-07-08

Eftersom vi skulle på grillfest (i spöregnet) på kvällen, så valde vi att sätta upp väggar och reglar istället för att hålla på med isoleringen. Två av reglarna hade förvandlats till propellerämnen och var riktigt svåra att få till.

Vi städade också en hel del på övervåningen, eftersom vi tänkte sova över i huset på kvällen.

2007-07-07

Fortsatte sätta isolering i taket hela dagen. På slutet fick Ulrica pilla själv.

Hokan städade ner saker i källaren istället. Tyvärr var det lite krångligare än väntat på slutet runt alla reglar, så det blev inte klart som vi hade trott att det skulle bli.

2007-07-06

Var lediga från huset och drack öl med pilsnerlistan istället.

Hokan har nu jobbat sin sista dag på dagjobbet på ett halvår. Det behövde ju firas lite.

2007-07-05

Fortsatte igen med isoleringen. Svettigt och sticksigt, men det är som sagt skönt att få upp det i taket.

2007-07-04

Fortsatte med isoleringen i taket. Det är skönt att få bort isoleringspaketen, men vi får defenitivt jobba för det. Det ska bli skönt att bygga saker som inte sitter i taket sedan.

2007-07-03

Började stoppa in isolering i taket. Det är högt, sticksigt, tjurigt och dammigt, men vi lyckades börja och komma en bit på väg i alla fall.

2007-07-02

Hade tänkt fortsätta med taket, men Hokan blev inte insläppt på jobbet idag. Det kan gå så om man jobbar som konsult på försvarsmakten, har lite virriga chefer och det är mitt i sommaren. Så han åkte till huset istället och började riva de väggbitar som stod kvar uppe på övervåningen.

Vi orkar inte spara på dem för att vi kanske ska bygga fast dem någon annanstans. Det blir nog trots allt enklast att regla upp nya väggar där vi ska ha nya väggar. Ulrica smet också lite tidigare från jobbet och fortsatte flytta saker ner till källaren.

På kvällen blev det improviserat firande av både en födelsedag och en bröllopsdag o det för kvällen väldigt somriga vädret.

2007-07-01

Fortsatte med reglarna i taket och blev klar med det fram till skorstenen, som är etapp 1 i takisoleringen. Vi gör andra sidan när vi har fått upp isoleringen på första halvan, annars får vi flytta isoleringssäckar tills vi blir tokiga.

Fick också upp alla snören till slut. Så nu har vi ett drygt halvt tak med reglar och snören i alla fall. Ulrica tog nya bilder till 5-årsplanen. För nu har det faktiskt gått exakt två år sedan vi fick tillträde till huset.

Undrar när vi flyttar in?

Tillbaka till Juni 2007