Dagboksinnehåll

Augusti 2007

Summary in English

Worked with the bathroom floor on the upper floor. Had some vacation in Judeby. Started the house painting project of the year. Also started a wall building project. The carpenters helped us with the round window.

2007-08-31

Började förlänga sovrumsväggen och tog ner en takbjälke till. Bestämde oss för att inte ha någon liten vind för att det blir snyggare att ha takhöjden kvar där.

Bilden föreställer den första gipsskivan som vi har satt upp bakom skorstenen.

2007-08-30


Ställningen blev hämtad och Hokan städade på uppfarten och klippte gräs. Satte också upp den nyrenoverade nummerskylten igen.

Ulrica drevade ett fönster till.

Sedan fortsatte vi med väggarna uppe.

2007-08-29

Var till banken och sedan köpte vi tätningslister till fönstren. Fortsatte sedan med badrumsväggen och fick besök av både klensmeden och Martina och mor Pettersson. Planerade räcke till altanen och lämnade iväg elementen för blästring.

2007-08-28

Målade färdigt lilla fönstrets karm och rev resten av ställningen på förmiddagen.

Sedan hade Hokan möte igen och Ulrica petade in isolering runt fönstren i vardagsrummet och gamla köket. Sedan byggde vi lite mer på vägg två till badrummet.

2007-08-27

Började riva bortersta delen av byggnadsställningen. Började fixa med nederkanten på lilla vindsfönstret, som inte lutade neråt så att vattnet kan rinna av. Lite filande med Multimastern och lite ny grundfärg hann vi med innan det blev kväll.

Hokan hade en massa möten och under tiden duttade Ulrica färg och målade vidare på nummerskylten till huset. Efter alla möten kom elektrikern förbi och vi spånade lite om hur elen ska lösas på övervåningen. Hokan fick också hjälp att riva lite av ställningen.

2007-08-26

Målade ett lager färg på fasaden i lugn och ro, men det tog tid. När andra lagret skulle på, på eftermiddagen kom plötsligt det utlovade regnet. Vi hann nästan få upp presenningarna, men lyckades inte riktigt och blev sjöblöta. Fasaden däremot blev inte så blöt, så det gick bra. En timme senare såg vädret bra ut igen och vi dristade oss till att måla vidare. Så vi blev faktiskt färdiga med grönfärgen.

2007-08-25

Byggde ställningen klart mot gatan, skrapade och tvättade fasaden. Sedan var det bråttom till kräftskiva hos Tomas och Maria.

2007-08-24

Städade och tvättade och slutputsade första fasaden och började bygga ställningen på den mot gatan. Så här finte blev det....

2007-08-23

När vi kom till huset, lite sena för att Hokan var tvungen att sitta vid datorn och skicka mail som inte fungerade, hade snickarna redan byggt ett hål i väggen och satt upp det runda fönstret. Innan förmiddagen var slut var även utsidan på det runda fönstret jättefin.

Sedan rev Hokan översta delen av byggnadsställningen och började flytta den till fasaden mot gatan. På den fasaden hade nämligen träet passat på att krympa sedan vi målade det, så den behövde fixas till lite.

På kvällen var det trevlig gatufest lite längre bort på Olympiavägen där vi träffade massor med trevliga grannar som vi inte kände förut.

2007-08-22

Målade på terrassen på förmiddagen.

Åkte och köpte skydd för fåglarna på Fredells till lunch och satte upp dem.

Byggde lite till på badrumsväggen och golvet.

2007-08-21

Målade på utbyggnaden och terrassen och byggde vidare på väggen till badrummet.

2007-08-20

Målade andra lagret grönt på fasaden och började flytta ställningen till utbyggnaden.

2007-08-19

Målade första lagret grönt på fasaden.

2007-08-18

Målade vitt en gång till. Molnen var så mörka att vi vågade inte sätta igång med grönt.

Började bygga lite på väggen till badrummet uppe.

Det var också meningen att skorstenen skulle byggas till öppenspisen, men den första biten var inte med i leveransen, så det blev inget med det.

2007-08-17

Tätade alla springor och oljade in alla träändar som behövde det. Skrapade och grundade de bitar av takfoten som ännu inte hade fått den behandlingen och målade ett varv på allt som skulle vara vitt.

2007-08-16

Började dagen med att boka aktiviteter på Whiskyfestivalen som vi ska på i September.

Sedan åkte vi och shoppade lite olika skruvar och skurborstar. Ulrica byggde klart golvet till badrummet och byggde tre små extra golv till byggnadsställningen.

Hämtade också några fler ben till byggnadsställningen och fönsterblecken, som var klara. Byggde ställningen klar och skurade övre delen av fasaden.

2007-08-15

Fortsatte med bjälklaget, men blev avbrutna av byggnadsställningen som kom till oss.

På lunchen åkte vi och lämnade ringen till runda fönstret till en plåtslagare som skulle göra fönsterbläck till den. Sedan byggde vi ställning hela eftermiddagen.

2007-08-14

Började med att mäta ut exakt var det runda fönstret ska sitta. Sedan borrade Hokan ett hål rakt igenom väggen så att vi kan såga från insidan sedan.

Brädorna som vi hade beställt på måndagen kom och sedan ägnade vi ganska lång tid åt att sortera in dem i fina högar i nya köket, som får fungera som brädgård ett tag.

Hann också börja lite med att lägga ut bjälklag i cc 300 i badrummet uppe.

2007-08-04

Åkte till Judeby och hade semester till den 13/8.

2007-08-03

Var lediga från husbygget och packade istället.

2007-08-02

Fortum kom och bytte elmätaren.

Hokan städade i källaren och tog bort det sista av gamla vattenröret.

2007-08-01

Hokan städade hela trädgården och kippte vår kirskålgräsmatta.

Tillbaka till Juli 2007