Vardagsrummet är ju tillsammans med köket husets hjärta. Husets vardagsrum är inte speciellt stort. Det kommer precis att bli plast för våra två stora soffor och en hylla för musik och media.

I det som förr var matrumsdel blir det nu ett slags mellanrum där öppenspisen kommer att vara. Där ska också finnas någon mysig möbel som man kan sitta framför brasan på, men vi vet inte riktigt vad det kan vara för något ännu. En canapé kanske?

Golvet blir breda ekplankor, oljade eller lackade.

Väggarna blir någon ljus, nästan vit färg, med dragning åt grågrönt. Utom väggen mot gatan, där ska vara någon sorts mönstrad fondvägg. Gärna med mönster av M C Escher. Men vi har ännu inte hittat någon sådan tapet.

Gardiner ska vi ha mot trädgården och på väggen mot gatan, där också TV'n ska vara. Möjligen blir det någon sorts draperi mellan matplatsen och öppenspisen också.

Taket blir slätt och vitt, det var vävspända tak innan, men dem var vi tvungna att ta ner. Vi sätter gips istället. Från början tänkte vi oss träpaneltak, men det får bli bara på övervåningen istället.

Vi bygger en öppenspis som blir ganska rak och enkel och innehåller en instas som man kan stänga och kan se från tre håll.

Inspiration

Rum med gardiner.

En öppenspis som passar i stilen.

Tidig planeringsbild.

Skisser


2009-03-19


2008-06-11