Matkällaren var när vi köpte huset det muggigaste rummet i hela huset. Tyvärr är den alltså lite fuktskadad, men det kommer uppifrån, så om vi bara fixar till trappan utanpå, så kommer det att bli bättre inuti matkällaren också. Här ska vin och mat bo.

Den finns under entrétrappan och vi har inte isolerat den, varken golvet eller väggarna under mark. Över mark är den nu isolerad utanpå och i taket. Dessutom är den målad ovanpå, så att så lite fukt som möjligt ska smita in i väggarna och taket utifrån. I en kartong står ett fint kylaggregat och väntar på att bli inkopplat. Förmodligen behöver det mest jobba på sommaren. På vintern är matkällaren ganska lagom varm/kall alldeles av sig själv. Ca 12 grader.

Inuti har den fått vita kaklade väggar. Det planerade golvet av tegel blev på grund av sparsamhet utbytt mot ett gult golv med bruna pluppar som låg ett antal prisklasser under tegelgolv. Någonstans får man ju hejda sig när et gäller kostnader för sådana här rum. Vi lade heller pengarna på kylanläggningen.

Vi kommer trots kylaggregatet att behålal den gamla dörren. Men den måste isoleras och tätas lite. Men det tror vi är möjligt att göra. Den gamla ventilen ut är också igensatt. Ventilationen blir i framtiden genom kylaggregatet och ut i trapphuset inne.

Snart ska den fyllas med hyllor för god mat och dryck.

Inspiration